Ο βρετανικός Βασιλικός Στρατός παρέλαβε τα πρώτα Sky Sabre

Ο βρετανικός Βασιλικός Στρατός παρέλαβε τα πρώτα συστήματα αεράμυνας Sky Sabre. Τα συστήματα παραδόθηκαν στο Βασιλικό Πυροβολικό και συγκεκριμένα στο 16ο Σύνταγμα Πυροβολικού, 49η Πυροβολαρχία, της 7ης Ομάδας Αεράμυνας. Τα Sky Sabre θα αντικαταστήσουν τα εν υπηρεσία Rapier.

To σύστημα Sky Saber αποτελείται από SAMOC (Surface-to-Air Missile Centre) Rafael, το ραντάρ Agile Multi-Beam (GAMB) 3D medium-range Giraffe της SAAB με ακτίνα δράσης 120 χλμ. και τα Land Ceptor launcher & Common Anti-Air Modular Missile (CAMM) της ΜΒDA. To Sky Saber διαθέτει σύστημα Link 16 με το οποίο συνδέεται με όλες τις πλατφόρμες των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα Sky Saber είναι ένα σύστημα αεράμυνας περιοχής με μεγάλη ταχυβολία. Στη βρετανική έκδοση διαθέτει τον πύραυλο CAMM βάρους 99 κιλών και μήκους 3,2 μ. Διαθέτει πολεμική κεφαλή υψηλής θραυσματοποίησης και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 3 Mach. Έχει βεληνεκές μεγαλύτερο των 15,5 μιλίων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV