Το «έξυπνο» πυρομαχικό GLSDB της SAAB θα είναι μοναδικό στην κατηγορία του

Η σουηδική αμυντική βιομηχανία μπορεί να παράξει σχεδόν οτιδήποτε αφορά τα οπλικά συστήματα.

Η σουηδική Saab υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την τις νορβηγικές Nammo και Nordic Shelter για την ανάπτυξη του έξυπνου πυρομαχικού GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb). Η Nammo θα συνεισφέρει στον τομέα των κινητήρων και των υποσυστημάτων προώθησης της GLSDB.

“Προχωρούμε με την συνεργασία των δύο κορυφαίων νορβηγικών εταιρειών στην ανάπτυξη της GLSDB… Το βεληνεκές της, η ακρίβεια και η 360ο κάλυψη που προσφέρει, σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρέχει στην βάλλουσα πλατφόρμα, καθιστά το νέο πυρομαχικό μοναδικό στην κατηγορία του”, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της SAAB.

Το GLSDB είναι ένα πυρομαχικό ακριβείας πυροβολικού που η SAAB αναπτύσσει σε συνεργασία και με την αμερικανική Boeing.

Βασίζεται στο αντίστοιχο εκτοξευόμενο από εναέριες πλατφόρμες πυρομαχικό της Boeing. Το πυρομαχικό της SAAB μπορεί να βληθεί από απλούς εκτοξευτές και πληθώρα άλλων πλατφορμών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV