Αντιστέκονται τα στελέχη των ΕΔ στα εμβόλια για τον COVID-19 – Σε τι ποσοστά έχουν εμβολιαστεί

Τι συμβαίνει με τις ειδικές δυνάμεις και τους πιλότους

Περισσότεροι από το 50% των στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού αρνούνται να εμποτιστούν με το πειραματικό σκεύασμα που χαρακτηρίζεται «εμβόλιο» κατά του Covid-19!

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet. gr (δεν θέλουμε να αναφέρουμε τον ακριβή αριθμό, αλλά μόνο τα ποσοστά), η πλέον ειδική και επίλεκτη μονάδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αντιστέκεται μέχρι τέλους στον εμβολιασμό και τα στελέχη της απορρίπτουν μέχρι στιγμής τις πιέσεις.

Η στάση των στελεχών της ΜΥΚ, αλλά και άλλων ειδικών μονάδων (ακούγεται ανάλογο, αν και όχι τόσο υψηλό ποσοστό, στο ΕΤΑ, το Επίλεκτο Τμήμα Αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς) ήταν βασικό στοιχείο στο να «πειστεί» η κυβέρνηση να μην γενικεύσει το μέτρο της αναγκαστικής αργίας χωρίς μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η χώρα θα έχανε το 40-50% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης ποσοστό 40% των πιλότων της ΠΑ δεν δέχεται τον αναγκαστικό εμβολιασμό.

Την ίδια στιγμή στο ΓΝΑ, έχει επιστρέψει μεγάλος αριθμός μη εμβολιασμένου πολιτικού προσωπικού μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης, καθώς απλώς «δεν βγαίνουν» οι υπηρεσίες και δεν λειτουργεί το νοσοκομείο.

Αντίστοιχα, το ίδιο γίνεται και στο ΝΝΑ.

Στον αντίποδα, συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής Έλληνας υπαξιωματικός κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα από τα σύνορα των Σκοπίων, με το αιτιολογικό της παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά ούτε και το αρνητικό rapid test ποπυ σύμφωνα με τα ισχύοντα πρέπει να διαθέτει για να μπει στη χώρα. Εκτός και αν είναι βέβαια κάποιος λαθραίος μετανάστης οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε και πρόστιμο.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπαξιωματικός – όπως και η αλλοδαπή σύζυγός του – αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test στα σύνορα της χώρας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ!

Το ζεύγος συνελήφθη και του επιβλήθηκε ήδη το ανάλογο πρόστιμο.

Επιπλέον της υπόθεσης επιλήφθηκε ο Στρατιωτικός Δικαστής που ζήτησε να εμφανιστεί ενώπιόν του ο υπαξιωματικός. Αυτό σημαίνει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις!

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV