Εγκαινιάστηκε το νέο επιτηρητικό φυλάκιο στους Οθωνούς

Τα εγκαίνια του στρατιωτικού φυλακίου στους Οθωνούς πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου.

Μετά την τελετή εγκαινίων, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ικανοποίηση μου είναι μεγάλη σήμερα γιατί μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και αρκετούς μήνες, ευοδώνεται με απόλυτη επιτυχία. Πλέον τα Διαπόντια Νησιά μπαίνουν στον στρατιωτικό χάρτη της Χώρας με την ενεργοποίηση του ακριτικού Φυλακίου του Στρατού Ξηράς στους Οθωνούς.

Τα οφέλη πολλαπλά και σημαντικά. Το μήνυμα που περνά ισχυρό. Από εδώ, την πλέον ΒΔ άκρη της Χώρας, μέχρι τη Γαύδο, το Καστελλόριζο και τις Καστανιές του Έβρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες, ισχυρές και έτοιμες να πράξουν το καθήκον τους για την ασφάλεια της Πατρίδας.

Σήμερα εδώ στους Οθωνούς, εγκαινιάσαμε το σύγχρονο αυτό Φυλάκιο που υπάγεται στην 8η ΜΠ Ταξιαρχία. Στο Φυλάκιο θα υπηρετεί μόνιμα στρατιωτικός ιατρός, με προφανή οφέλη για την τοπική κοινωνία που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πληθυσμιακά συρρικνωθεί.

Επιθυμώ από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την στήριξη αυτής της προσπάθειας. Κυρίως όμως την φυσική Ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο και τον Αρχηγό Στρατού Αντιστράτηγο Λαλούση, που είναι σήμερα εδώ μαζί μας, για την καθοριστική συμβολή τους στην δημιουργία, στελέχωση και επιχειρησιακή λειτουργία αυτού του σύγχρονου Φυλακίου.

Βεβαίως τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την συνδρομή και ουσιαστική στήριξη της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου και των συνεργατών της. Ευχαριστώ επίσης όλους όσους προσέφεραν με κάθε τρόπο στη δημιουργία και στον εξοπλισμό του Φυλακίου.

Η Ελληνική Σημαία κυματίζει περήφανα στο ακριτικό Φυλάκιο των Οθωνών – που έχει υπό την ευθύνη του όλα τα Διαπόντια Νησιά – και αυτό μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια!»

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV