Ο τουρκικός Στρατός παρέλαβε το πρώτο αντιαεροπορικό σύστημα Hisar-A+

Όπως ανακοίνωσε, μέσω του «Twitter», η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ο τουρκικός Στρατός παρέλαβε το πρώτο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς Hisar-A+.

Το σύστημα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Hisar-A με ικανότητα αναχαίτισης στόχων σε ύψος 8 χιλιομέτρων (5 χιλιόμετρα είναι η επίδοση του Hisar-A). Την οικογένεια αντιαεροπορικών συστημάτων Hisar αναπτύσσουν, από το 2007, οι Aselsan και Roketsan. Στις εκδόσεις A/A+ τα συστήματα επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές 15 χιλιόμετρα, ενώ φέρονται επί οχήματος ACV-30 της FNSS.

Κάθε σύστημα ενσωματώνει δύο διπλούς εκτοξευτές, τρισδιάστατο ραντάρ έρευνας μέγιστου βεληνεκούς 25 χιλιομέτρων, σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού, σύστημα ζεύξης δεδομένων, ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο αισθητήρα και αποστασιόμετρο λέιζερ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV