Ο βραζιλιάνικος στρατός παρέλαβε το πρώτο από τα 32 νέα θωρακισμένα οχήματα LMV-BR

Ο βραζιλιάνικος Στρατός παρέλαβε το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα LMV-BR στο πλαίσιο του προγράμματος VBMT-LR 4 × 4 (Viatura Blindada Multitarefa, Leve de Rodas).

Όπως σημείωσε ο Ιταλός κατασκευαστής φορτηγών Iveco, το πρώτο από τα 32 LMV-BR παραδόθηκε στον βραζιλιάνικο Στρατό κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Iveco Defense Vehicles στο Sete Lagoas (MG).

Εκτός από τα γνωστά τυπικά χαρακτηριστικά της LMV, όλα αυτά τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με προσαρμοσμένα όπλα και συστήματα εντολών και ελέγχου.

Το LMV-BR επιλέχθηκε το 2015 από τον βραζιλιάνικο Στρατό ως το νέο Viatura Blindada Multitarefa, Leve de Rodas (VBMT-LR). 

Το έργο προβλέπει την απόκτηση 186 μονάδων, η Iveco Defense Vehicles αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή των επόμενων παρτίδων το 2022.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV