Εθνική Φρουρά: Βολές αντιαρματικού πυραύλου «ΑΤΑΚΑ» από ελικόπτερο Mi-35 (φώτο)

Δείτε εικόνες από τις βολές

Εντυπωσιακές εικόνες από τις βολές που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 19 και 20 Απριλίου 2021 στο Πεδίο Βολής Κιτίου Εκπαιδευτικές Βολές Αντιαεροπορικών. 

Στο Πεδίο Βολής Κιτίου πραγματοποιήθηκαν βολές αντιαρματικού πυραύλου «ΑΤΑΚΑ» και πυροβόλου 30 χιλ. των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35 της 450 ΜΕ/Π, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν επί θαλασσίου στόχου και εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των χειριστών.

πραγματοποιήθηκαν βολές αντιαρματικού πυραύλου «ΑΤΑΚΑ» και πυροβόλου 30 χιλ. των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35 της 450 ΜΕ/Π, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν επί θαλασσίου στόχου και εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των χειριστών.

Τα ελικόπτερα Mi-35 της ΕΦ είναι εφοδιασμένα με αντιαρματικά βλήματα 9M120 ATAKA και 9Μ114 με εμβέλεια 6km και 5km αντιστοίχως και διατρητικότητα 800 και 560mm, ρουκέτες S-8 των 80 mm και C-24B των 120 mm, σταθερό δίκαννο πυροβόλο Gsh-30-2 των 30mm με ρυθμιζόμενη ταχυβολία στα 3000 ή στα 300 βλήματα το λεπτό και βεληνεκές 2.200 μέτρα, ενώ στα πτερύγια του ελικοπτέρου μπορούν και προσαρμόζονται επίσης πυροβόλα των 23mm.

Επίσης είχαμε και Α/Α Βολές από Μονάδες της Εθνικής Φρουράς

Το διήμερο 19 και 20 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κιτίου Εκπαιδευτικές Βολές Αντιαεροπορικών (Α/Α) όπλων, με την συμμετοχή Μονάδων από όλους τους Σχηματισμούς και Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο Β’ Κύκλο εκπαιδεύσεως και σκοπό είχε την εξοικείωση του προσωπικού που επανδρώνει τα Α/Α όπλα, με τις διαδικασίες χειρισμού τους και ειδικότερα με αυτές που αφορούν στην εκτέλεση βολών.

Στο Πεδίο Βολής αναπτύχθηκαν Α/Α πυροβόλα 12,7 χιλ., τρίδυμα πυροβόλα 20 χιλ., πυροβόλα OERLIKON 35 χιλ. ενώ εκτελέστηκαν και βολές από πλοία της Διοίκησης Ναυτικού με πυροβόλα 25 χιλ.

 

Google news logo Ακολουθήστε μας στο Google News Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV