Η Σερβία παρουσίασε για πρώτη φορά τα νέα T-72MS που παρέλαβε από την Ρωσία

Το σερβικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε για πρώτη φορά δημόσια τα νέα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-72MS, που παραδόθηκαν πρόσφατα από την Ρωσία.

Στην επίσημη παρουσίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας Nebojša Stefanović και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Milan Mojsilović.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας τα 11 πρώτα άρματα μάχης παραδόθηκαν στην Σερβία τον προηγούμενο μήνα.

Το T-72MS γνωστό ως «Λευκός Αετός» συνιστά μια βελτιωμένη έκδοση του T-72B1 καθώς διαθέτει νέα ισχυρότερη θωράκιση, νέα οπτικά και «συστήματα μάχης».

«Τα νέα άρματα έχουν καλύτερη προστασία, ενεργή εκρηκτική θωράκιση και καλύτερα συστήματα ναυτιλίας. Όλες οι λειτουργίας του άρματος είναι τώρα ευκολότερες για το πλήρωμα και πιστεύω ότι αυτό θα δώσει αυξημένη ετοιμότητα μάχης, διαλειτουργικότητα και θα αυξήσει τις δυνατότητες των ενόπλων μας δυνάμεων», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV