Νεκρός ο μουφτής της Δαμασκού σε βομβιστική επίθεση

Ο  Σεΐχης Μοχάμεντ Αντνάν αλ-Αφγιούνι, μουσουλμάνος σουνίτης μουφτής της επαρχίας της Δαμασκού, σκοτώθηκε σήμερα σε βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana που κατήγγειλε την  επίθεση.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο όχημα του μουφτή, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή Κουντσάγια, στο βορειοδυτικό μέρος της επαρχίας.

Ο μουφτής έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του "έγινε στόχος με εκρηκτικό μηχανισμό" στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι ο μουφτής υπέκυψε στους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη από την έκρηξη.

Το συριακό υπουργείο Κληροδοτημάτων, το οποίο χαρακτήρισε τον μεγάλο μουφτή της Δαμασκού "μάρτυρα", τον περιέγραψε ως «έναν από τους κορυφαίους μελετητές της Συρίας και του ισλαμικού κόσμου».

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV