Ολοκλήρωση τροποποιήσεων σε 68 PzH 2000M του ιταλικού Στρατού

Η υπηρεσία αμυντικών προμηθειών του ΝΑΤΟ NSPA (NATO Support and Procurement Agency) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση προγράμματος τροποποίησης 68 Α/Κ πυροβόλων PzH2000 του ιταλικού Στρατού.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην εγκατάσταση συστημάτων ψύξης για την γεννήτρια και το χώρο φορτίου προκειμένου το πυροβόλο να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε σενάρια υψηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα τοποθετήθηκε νέο σύστημα πυρόσβεσης για το θάλαμο πληρώματος ενώ τοποθετήθηκε και σύνολο εργαλείων επιτρέποντας τη συντήρηση του πυροβόλου ακόμη και όταν είναι σε «λειτουργία».

Όπως διευκρινίστηκε η ολοκλήρωση των τροποποιήσεων έγινε στα τέλη του καλοκαιριού. Τα συστήματα τώρα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ως PzH 2000M. Το πυροβόλο εκτός της Ιταλίας χρησιμοποιείται από ακόμη 5 χώρες του NΑΤΟ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας με 24 PzH-2000GR.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV