Η UVision Air, μια Ισραηλινή εταιρία παραγωγής Loitering Munitions και η Εσθονική Milrem Robotics που κατασκευάζει unmanned ground vehicles (UGVs), ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μετατρέψουν αυτόνομο χερσαίο όχημα σε φορέα Loitering Munition Multi-Canister Launcher.

Η νέα επιχειρησιακή αντίληψη είναι σχεδιασμένη να προσφέρει μια νέα ανεξάρτητη δυνατότητα στο να εντοπίζει, να παρακολουθεί και να εξοντώνει με ακρίβεια βαρεία τεθωρακισμένους στόχους από μεγάλες αποστάσεις.

Προσδίδει δυνατότητες εξοπλισμού ελαφρών δυνάμεων με ISR, συνδυασμένου με υψηλής ακρίβειας μακριάς εμβέλειας βαρεία δύναμη πυρός.

Ο εκτοξευτής μπορεί να φέρει δύο UVision’s Loitering Munition συστήματα. Tο Hero-120, εξοπλισμένο με αντιαρματικές κεφαλές, και τον Hero-400EC με δυνατότητα καταστροφής οχυρωμένων στόχων. 

Το Milrem’s Type-X UGV θα εξοπλιστεί επίσης με αντένα επικοινωνιών, εμβέλειας 40 χιλιομέτρων εγκατεστημένης σε τηλεσκοπική ανασυρόμενη κεραία, βελτιώνοντας την δυνατότητα ελέγχου των συστημάτων από τον χειριστή.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ