Πρόγραμμα διασύνδεσης μέσων και αισθητήρων ξεκίνησε ο Στρατός των ΗΠΑ

Ο Στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα, που αφορά τον προγραμματισμό σύνδεσης αισθητήρων με μέσων προσβολής προκειμένου να βελτιώσει την προσβολή στόχων.

Από τις 11 Αυγούστου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου πάνω από 500 άτομα θα συμμετάσχουν στο Project Convergence 2020 στο Proving Ground της Γίουμα της Αριζόνα. 

 Σκοπός είναι η υπόδειξη συγκεκριμένων στόχων εντός ενός δικτύου τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιώντας αρχικός δύο αισθητήρες, δύο μέσα προσβολής και δύο στόχους.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία αρχιτεκτονικής τεχνητής νοημοσύνης σε επίπεδο ταξιαρχίας και κάτω.

Τα κύρια στοιχεία του είναι ο παράγοντας άνθρωπος, τα οπλικά συστήματα, η διοίκηση και ο έλεγχος και το πεδίο μάχης.  

Σκοπός είναι η επίδειξη ότι δεδομένα από συνδυασμένα όπλα μπορούν να ανταλλαχθούν για την γρηγορότερη λήψη αποφάσεων και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Η πρώτη αυτή φάση αποσκοπεί στο να εντοπίζει, να αναγνωρίζει και να καταστρέφει στόχους υψηλής αξίας με πυρά από μεγάλη απόσταση.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV