Δείτε βίντεο του ΓΕΣ με  βολές Αντιαεροπορικού Πυροβολικού της ΑΣΔΕΝ στο Πεδίο Βολής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ  27 και 29 Νοεμβρίου.

Εκτελέστηκαν βολές από αυτοκινούμενα Α/Α συστήματα OSA-AKΜ (που κάποιοι θέλουν να τα προσφέρουν στον Ζελένσκι) και φορητούς εκτοξευτές STINGER.

Να σημειωθεί πως η Αρμενία δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ για να παραδώσει αριθμό οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα οι Αμερικανοί θέλουν οι Αρμένιοι να παραδώσουν στο καθεστώς του Κιέβου τους τρεις εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος OTR-21 Tochka  που διαθέτουν, όπως και μερικές δεκάδες Α/Κ αντιαεροπορικά συστήματα OSA–AK.

Το θέμα αγγίζει και την Ελλάδα καθώς ο Στρατός διαθέτει 38 Α/Κ συστήματα OSA-AK/AKM (SA-8 Gecko όπως τα κωδικοποιεί το ΝΑΤΟ) όπως και 21 TOR-M1 και φυσικά το ερώτημα είναι εάν μετά την Αρμενία η Ουάσιγκτον επαναλάβει τις πιέσεις και προς την Ελλάδα για παραχώρησή τους στον στρατό του Ζελένσκι. Το θέμα δεν είναι νέο καθώς ανάλογα δημοσιεύματα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν αλλά τώρα οι πιέσεις των ΗΠΑ φαίνεται να εντείνονται καθώς ο στρατός του Ζελένσκι δοκιμάζεται έντονα  στα πεδία της ανατολικής Ουκραν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ