Η νέα κορβέτα του ρωσικού ναυτικού πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου cruise «Uran» στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πλήρωμα της νέας κορβέτας Project 20380 Rezkiy, που κατασκευάστηκε για τον στόλο του Ειρηνικού στο ναυπηγείο του Amur, εκτόξευσε έναν πύραυλο κατηγορίας cruise τύπου Uran κατά  θαλάσσιου στόχου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στο πλαίσιο δοκιμών στη θάλασσα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Την εκτιμώμενη ώρα, ο πύραυλος cruise έπληξε με επιτυχία τον καθορισμένο στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη από 30 χιλιόμετρα.

Την περιοχή εκτόξευσης κάλυπταν πλοία και σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού, καθώς και αεροσκάφη του ναυτικού», προστίθεται.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ:

Ο πύραυλος Uran (KH-35) είναι ένας πύραυλος cruise αέρος-εδάφους και επιφανείας-επιφάνειας. Αρχικά αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση για εξαγωγές κυρίως και τέθηκε σε υπηρεσία το 2003 και σήμερα χρησιμοποιείται από το ρωσικό ναυτικό, το ινδικό ναυτικό και το Λαϊκό Ναυτικό του Βιετνάμ.

Έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 130 km (70 ναυτικά μίλια) και μια αναβαθμισμένη έκδοση που παρουσιάστηκε το 2015 έχει βεληνεκές 300 km (160 ναυτικά μίλια).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ