Αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μέσου βεληνεκούς στέλνει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο

Χωρίς διακοπή η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Νέα στρατιωτική βοήθεια στέλνουν οι  ΗΠΑ στην Ουκρανία, ύψους 820 εκατ. δολαρίων, στην οποία κυριαρχεί το αντιαεροπορικό σύστημα  μέσου βεληνεκούς NASAMS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος NASAMS, άλλα τέσσερα ραντάρ, ρουκέτες για να συμπληρωθεί το απόθεμα των συστημάτων  HIMARS καθώς και 150.000 βλήματα των 155 χιλιοστών για το πυροβολικό.

Το νέο αυτό πακέτο βοήθειας είχε προαναγγελθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς σε μέγιστη εμβέλεια 30 χλμ. και 21 χλμ. σε ύψος. Κατασκευάζονται από την αμερικανική Raytheon και τον νορβηγικό όμιλο Kongsberg.

Με αυτή τη νέα αποστολή από τα υπάρχοντα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 6,9 δισ. δολαρίων από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV