Ακόμα και στο Ισραήλ ψάχνουν αντιπυραυλικό σύστημα τα ΗΑΕ - Για να αντιμετωπίσουν τους Χούθι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (HAE) ζήτησαν ανεπίσημα από το Ισραήλ να εγκρίνουν την απόκτηση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας για να βοηθήσουν στην προστασία τους από τις πυραυλικές επιθέσεις των Χούτι, λένε ισραηλινές πηγές στο Breaking Defense.

Οι συνομιλίες, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο, πραγματοποιούνται καθώς τα HAE δεσμεύτηκαν να «αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές» στον απόηχο του θανάτου τριών αμάχων την περασμένη εβδομάδα σε επίθεση με drone και πυραύλους από τους αντάρτες Χούθι. Τη Δευτέρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτησαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από το Άμπου Ντάμπι που είχαν εκτοξευθεί από τους Χούθι.

Η ιδέα της χρήσης ισραηλινών αμυντικών συστημάτων προέκυψε σε πρόσφατες ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, όταν οι αξιωματούχοι των ΗΑΕ εξέτασαν εάν το Ισραήλ θα ήταν πρόθυμο να προμηθεύσει τα συστήματα. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει «οποιονδήποτε πιθανό πελάτη», ενώ και εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών των HAE δεν δέχθηκαν να σχολιάσουν.

Πριν από εβδομάδες, τα Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Νότια Κορέα για την απόκτηση του οπλικού συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Cheongung II, αλλά το σύστημα δεν αναμένεται να παραδοθεί πριν από το 2024. Ένα ισραηλινό σύστημα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ενδιάμεση λύση σε ένα επείγον πρόβλημα, ανέφεραν πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ΗΑΕ εξετάζουν τρία συστήματα, ή ένας συνδυασμός των τριών, που θα μπορούσαν να είναι μια προσωρινή λύση έως ότου το σύστημα της Νότιας Κορέας τεθεί σε λειτουργία: το Barak 8 ή το Barak ER ή το Rafael Spyder.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV