Η Σ. Αραβία θα κατασκευάσει από κοινού με τη Ν.Κορέα το Α/Α σύστημα BiHo II

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο ιστότοπος «Tactical Report» το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2022, η Σαουδική Αραβία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τοπική παραγωγή του συστήματος αεράμυνας BIHO II που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε από την νοτιοκορεατική εταιρεία Hanwha Defense.

Ο ιστότοπος «Tactical Report» αναφέρει η σαουδαραβική εταιρεία Saudi Arabian Military Industries (SAMI) υπέγραψε τον Ιούνιο 2019 μνημόνια συμφωνίας (MoA) με τον νοτιοκορεατικό όμιλο εταιρειών Hanwha Group για την διερεύνηση σχηματισμού μιας κοινοπραξίας (JVC) στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία SAMI-Hanwha Munitions Systems.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ανοιχτών πηγή, τον Φεβρουάριο 2021 ανακοινώθηκε ότι η «Πόλη Επιστήμης και Τεχνολογίας Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ» συνεργάστηκε με την νοτιοκορεατική Hanwha Defense για να κατασκευάσουν από κοινού το νέο σύστημα αεράμυνας K30 BiHo II (Ιπτάμενος Τίγρης) πάνω σε ένα ερπυστριοφόρο σκάφος. Ένα υβριδικό Α/Α σύστημα BiHo είχε ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμές στην Σαουδική Αραβία.

Όπως προβλέπει το Vision 2030, το πρωτοποριακό σχέδιο διαφοροποίησης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας και την απομάκρυνση της από τους υδρογονάνθρακες, η χώρα δεσμεύεται πως το 50% των αμυντικών δαπανών θα είναι τοπικής προέλευσης – με τους ειδικούς να προβλέπουν την επακόλουθη έκρηξη στον τοπικό αμυντικό τομέα κατά την επόμενη δεκαετία.

Προς υποστήριξη αυτού του στόχου, πρόσφατα το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε μια επένδυση που υπερβαίνει τα $20 δισεκατομμύρια στην αμυντική βιομηχανία, ένα μεγάλο τμήμα της οποίας θα διοχετευθεί στην έρευνα και την εξέλιξη (RD).

Εν τω μεταξύ, μια σειρά συμφωνιών δημιουργίας κοινοπραξιών έχουν υπογραφθεί με διεθνείς εταιρίες για την τοπική παραγωγή και μεταφορά τεχνογνωσίας στον νέο, φιλόδοξο ντόπιο πληθυσμό όπως αναφέρει το proelasi.com.

Τον Δεκέμβριο 2018, ο ιστότοπος Army Recognition μετέδωσε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία Hanwha αποκάλυψε σειρά μοντέλων του νέου αυτοκινούμενου Α/Α συστήματος BIHO II πάνω σε 8Χ8 τροχοφόρα αμαξώματα του τεθωρακισμένου οχήματος Tigon.

Το BIHO II είναι εξοπλισμένο με έναν ανεπάνδρωτο πύργο που μπορεί να οπλιστεί με ένα πυροβόλο 30 η 40 χλστ που μπορεί να εκτοξεύσει πυρομαχικα κατά ριπάς, ένα νέου τύπου τακτικό εκρηκτικό πυρομαχικό κατά προσωπικού που ανατινάζεται εν πτήσει και με την διασπορά θραυσμάτων προκαλεί μεγάλες απώλειες στον εχθρό. Το όχημα διαθέτει πλήρωμα τριών: Οδηγού, Αρχηγού και Πυροβολητή.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV