Οι Ιρανοί εξελίσσουν αντιαεροπορικό σύστημα τύπου Iron Dome

Ιρανικές πηγές, αποκάλυψαν νέες πληροφορίες για ένα εγχώριο σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της άσκησης Modafean Aseman Velayat 1400  (Guardians of Velayat Sky 1400).

Στις 16 Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Fars, Mohammad Shaltouki, αποκάλυψε ότι το σύστημα ονομάζεται "Zubin". Σύμφωνα με τον Shaltouki, το σύστημα είναι η χερσαία παραλλαγή του συστήματος αεράμυνας «Nawab», το οποίο αναπτύσσεται για πολεμικά πλοία του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Zubin διαθέτει έναν μοναδικό, συμπαγή σχεδιασμό με ραντάρ απόκτησης στόχου επί του σκάφους και αντιαεροπορικούς πυραύλους κάθετης εκτόξευσης. Σύμφωνα με ιρανικές πηγές, το σύστημα θα είναι οπλισμένο με 4 έως 16 πυραύλους.

Το σύστημα θα παρέχει πληροφορίες ραντάρ, στο εντελώς παθητικό σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Majid, το οποίο αποκαλύφθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της άσκησης Modafean Aseman Velayat 1400. Ο Majid είναι οπλισμένος, με πυραύλους υπέρυθρης ακτινοβολίας με δυνατότητα βολής και λήψης.

Ο Ιρανικός Στρατός και το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, δοκίμασαν πολλά εγχώρια συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και ραντάρ κατά τη διάρκεια της άσκησης Modafean Aseman Velayat 1400

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV