Δημιουργία κινητήρα TJ-150 σε εκτυπωτή 3D από την Pratt & Wittney;

Οι εκτυπώσεις κινητήρων είναι ο απώτερος σκοπός των ΗΠΑ για να ρίξουν το κόστος παραγωγής τους.

Η δεκαετία του 20΄ προβλέπεται να είναι πολύ δύσκολη οικονομικά για όλες τις χώρες.

Η αμερικανική Pratt & Whitney μέσω της GatorWorks δοκίμασε την εκτύπωση σε εκτυπωτή 3D θαλάμου καύσης του κινητήρα τζετ TJ-150 οποίος χρησιμοποιείται σε πυραύλους και drones.

To αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Ωστόσο οι Αμερικανοί δεν απογοητεύτηκαν και τώρα προσπαθούν να εκτυπώσουν ολόκληρο τον κινητήρα!

“Μάθαμε πολλά από την αρχική αποτυχία”, ανέφερε στέλεχος της εταιρείας και τόνισε ότι η προσπάθεια εκτύπωσης του κινητήρα θα ενταθεί με στόχο τη μείωση του κόστους κατασκευής κατά 50%.

Το ρίσκο είναι υπολογισμένο, αφού η προσπάθεια στηρίζεται σε φθηνούς κινητήρες σχεδιασμένους για χαμηλού κόστους πυραύλους μικρού μεγέθους τύπου cruise.

Η προσπάθεια της P&W είναι απολύτως συμβατή με την απαίτηση της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) για τέτοιους πυραύλους χαμηλού κόστους, κατευθυνόμενες βόμβες ανεμοπορίας και “αναλώσιμα” – χαμηλού κόστους μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs) που θα χρησιμοποιούνται μερικές φορές, οπότε και να χαθούν σε μια σύγκρουση δεν θα συνιστούν επί της ουσίας απώλεια.

Η USAF γενικότερα ενδιαφέρεται να μειώσει το κόστος, κάτι που θα διαχυθεί και στον στόλο μαχητικών, αφού πέραν του F-35 στόχος είναι η χρήση φθηνότερων επιλογών σε αποστολές χαμηλότερου επιχειρησιακού ρίσκου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV