Ρωσικό υπ. Άμυνας: Τον Αύγουστο οι δοκιμές αποδοχής του πυραύλου των 9 mach 3M22 Tsirkon

Τον Αύγουστο πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτες «κρατικές» δοκιμές του νέου ρωσικού πολυηχητικού βλήματος Tsirkon γνωστού και ως Zircon ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο TASS σύμφωνα με πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται ουσιαστικά για δοκιμές αποδοχής από το ρωσικό Ναυτικό, προ της ένταξης σε υπηρεσία του πυραύλου.

Όπως ανακοινώθηκε η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθεί από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov που ανήκει στο βόρειο Στόλο στις αρχές Αυγούστου, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθούν και οι δοκιμές από το ρωσικό υποβρύχιο K-560 Severodvinsk της νεότευκτης κλάσης Yasen.

Συνολικά θα γίνουν τέσσερις εκτοξεύσεις, δύο από την φρεγάτα και δύο από το υποβρύχιο, κατά στόχων επιφανείας. Το υποβρύχιο θα εκτοξεύσει τον πύραυλο ενώ θα βρίσκεται σε ανάδυση.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες τρεις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Tsirkon είχαν πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2020.

Ο 3M22 Zircon όπως είναι η πλήρης ονομασία του έχει εμβέλεια μεταξύ 1.000 και 2.000 χλμ.  φτάνει σε ύψος έως και 28 χλμ. και αναπτύσσει ταχύτητα μεταξύ 8 και 9 mach.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV