Ρωσία: Δοκιμές στόχων με τους S-400 εν μέσω ΝΑΤΟϊκής άσκησης

Ο εκπρόσωπος του Στρατηγικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Αλεξέι Ρουλίοφ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία πραγματοποίησε εκπαίδευση ανίχνευσης στόχων για να δοκιμάσει την ετοιμότητα των συστημάτων αεράμυνας της S-400 που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία, με φόντο τις ασκήσεις Sea Breeze του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ετήσια στρατιωτική άσκηση Sea Breeze ξεκίνησε τη Δευτέρα στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, με το ρωσικό ναυτικό να παρακολουθεί την κίνηση των συμμετεχόντων πλοίων.

Οι ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν περίπου 5.000 στρατιώτες και 32 πολεμικά πλοία από 32 χώρες, θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιουλίου.

Τα πληρώματα αεροσκαφών και ελικοπτέρων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ο σχηματισμός αεροπορικής δύναμης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας πραγματοποίησαν εκπαίδευση με τάγματα των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και μονάδων των αυτοκινούμενων πυραύλων και πυροβόλων συστημάτων Pantsir κατά τη διάρκεια του ελέγχου ετοιμότητας των δυνάμεων και των συστημάτων αεροπορικής άμυνας της Χερσονήσου της Κριμαίας δήλωσε ο Ρουλίοφ.

Τα αεροσκάφη Su-24, Su-27, Su-30SM και τα ελικόπτερα Mi-8 και Ka-27 χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι ελέγχου για μονάδες αεροπορικής άμυνας.

Η άσκηση Sea Breeze υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ φιλοξενείται κάθε χρόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία από το 1997. Η συμμαχία αναφέρει ότι η άσκηση παρέχει μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης για την ενίσχυση της ετοιμότητας, της βελτίωσης της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV