Ρωσία: Δοκιμάστηκε με επιτυχία νέος αντιβαλλιστικός πύραυλος

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι χώρα προχώρησε τη Μεγάλη Δευτέρα σε επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου αντιβαλλιστικού πυραύλου.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στο χώρο εκπαίδευσης Σάρι-Σαγκάν στο Καζακστάν, όπως έγινε γνωστό τη Μεγάλη Δευτέρα (26/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η δοκιμή επιβεβαίωσε τις παραμέτρους του νέου αντι-βαλλιστικού πυραύλου, που ολοκλήρωσε τον δοκιμαστικό στόχο του με ακρίβεια.

Το πυραυλικό αμυντικό σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία με τις αεροδιαστημικές δυνάμεις και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από επιθέσεις από ανάλογα όπλα.

Η τελευταία φορά που το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε αναφέρει τις δοκιμές ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στον χώρο δοκιμών του Σάρι-Σαγκάν, ήταν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Πάντως, έπειτα από μια από τις δοκιμές, ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, μέλος του δημοσίου συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, είχε δηλώσει ότι η υιοθέτηση ενός νέου αντιπυραυλικού πυραύλου θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του σχετικού αμυντικού συστήματος της Μόσχας και της Κεντρικής Βιομηχανικής Περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε μας στο Google News Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV