Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ την προμήθεια α/α συστημάτων Patriot

Επίσημο αίτημα κατέθεσε η Ουκρανία στις ΗΠΑ για την προμήθεια αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτές το αίτημα διατυπώθηκε από Ουκρανούς επισήμους προς τις ΗΠΑ, με το αιτιολογικό ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ουκρανίας είναι η έλλειψη αντιαεροπορικής προστασίας έναντι των ρωσικών βαλλιστικών απειλών.

Αν και οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως οι Patriot που βρίσκονται στην Πολωνία μπορούν να προστατεύσουν και την Ουκρανία, εντούτοις οι Ουκρανοί θέλουν τους πυραύλους αυτούς στο έδαφός τους.

Είναι άγνωστο τι θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στο ουκρανικό αίτημα αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θεωρούν ότι αυτό μπορεί να γίνει όταν και εφόσον η Ρωσία επιτεθεί στην ανατολική Ουκρανία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV