Αμερικανικό ΥΠΑΜ: «Οι τουρκικοί S-400 μεγαλύτερη απειλή για το ΝΑΤΟ από τους S-300»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τόμας Κάμπελ αναφέρθηκε στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τους S-400. 

Ο Κάμπελ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι για το NATO «μεγαλύτερη απειλή είναι οι πύραυλοι S-400 της Τουρκίας από τους S-300».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου Τόμας Κάμπελ, ήταν κατηγορηματικός στην δήλωσή του για τους ρωσικούς πυραύλους αεροπορικής άμυνας που απέκτησε η Άγκυρα και στη σύγκρισή τους με τους S-300.

Ειδικότερα, η Τουρκία διά στόματος Χουλουσί Ακάρ προωθεί τον τελευταίο καιρό το «αφήγημα» περί «μοντέλου Κρήτης» θέτοντας στο προσκήνιο τους ελληνικούς πυραύλους S-300 που είναι στην Κρήτη, για να δικαιολογήσει την αγορά των S-400.

Ξεκάθαρο το Πεντάγωνο

Ωστόσο ο Τόμας Κάμπελ διευκρίνισε ότι δεν είναι το ίδιο. Η Ρωσία και η οι πύραυλοι S-400  που αγόρασε η Τουρκία από αυτήν, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το NATO, σε σχέση με τους S-300, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως όλες οι προσφορές που έκανε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα για τους αμερικανικούς Patrot απορρίφθηκαν.

Τέλος, ο Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου κάλεσε τη Τουρκία να μην «διατηρήσει» τους ρωσικούς πυραύλους λέγοντας ότι «αυτές οι πωλήσεις παρέχουν εισόδημα και επιρροή στους Ρώσους. Η Τουρκία είναι ένας μακροπρόθεσμος και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό το ζήτημα είναι ασυμβίβαστο με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι του ΝΑΤΟ».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV