Με πυραύλους «τσέπης» εξοπλίζουν τα F-35 οι Βρετανοί

Η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκλήρωσε τη σύναψη σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία MBDA, για τον εξοπλισμό των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 με πυραύλους… "τσέπης".

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εταιρεία MBDA, υπέγραψε συμφωνία με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αξίας 746 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή και την προμήθεια των πυραύλων SPEAR για τη βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Τα συστήματα SPEAR (γνωστό στην υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ως SPEAR3) είναι πύραυλοι ακριβείας cruise, έχουν μήκος 1,8 μέτρα και εμβέλεια άνω των 140 χιλιομέτρων, ενώ ζυγίζουν λιγότερο από 90 κιλά και έχουν διάμετρο 180 χιλιοστά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πύραυλοι SPEAR προορίζονται για τον εξοπλισμό των βρετανικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35, ως επιθετικό όπλο μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας, καθώς τους επιτρέπει να εμπλακούν με δύσκολους στόχους, όπως κινητά συστήματα αεροπορικής άμυνας αλλά και εχθρικά αεροσκάφη σε «over-the-horizon» αποστάσεις.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV