Εκτόξευση πυραυλικού φορέα δέκτη ραδιοσυχνοτήτων της Αεροπορίας της Αυστραλίας

To Αυστραλιανό Department of Defence (DoD) στην Canberra ανακοίνωσε ότι ένας dart rocket που φέρει ένα πρωτότυπο δέκτη ραδιοσυχνοτήτων για την Royal Australian Air Force (RAAF), εκτοξεύτηκε με επιτυχία στο διάστημα στις 19 Σεπτεμβρίου από την Koonibba Rocket Range στην Νότια Αυστραλία, σηματοδοτώντας την πρώτη εμπορική εκτόξευση πυραυλικού φορέα στην χώρα.

Την ρουκέτα φορέα 3.4 μέτρων και βάρους 34 κιλών, την κατασκεύασε η  Δανική εταιρία T-Minus Engineering,  ενώ ο δέκτης κατασκευάστηκε από την DEWC Systems, μια εταιρία ειδικευμένη στις τεχνολογίες ηλεκτρονικού πολέμου.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του προγράμματος Plan Jericho της Αεροπορίας της Αυστραλίας. Ενός εξελιγμένου προγράμματος αισθητήρων με σκοπό να ανιχνεύει και να παρακολουθεί ιδιαίτερα απαιτητικούς στόχους, 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η πρόσφατη εκτόξευση αποτελεί επιτυχία της συνεργασίας μεταξύ της αυστραλιανής κυβέρνησης και της βιομηχανίας και θα ανοίξει τον δρόμο τόσο για στρατιωτικές όσο και για πολιτικές εφαρμογές.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV