«Μικρό και φονικό»: Το αμερικανικό ναυτικό ξεκίνησε δοκιμές της StormBreaker - 125 κιλά στα 70 χιλιόμετρα (βίντεο)

Οι ΗΠΑ εξοπλίζονται συνεχώς και αυτή τη φορά δοκίμασαν με επιτυχία ένα υπερόπλο που βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά

Σύμφωνα με αναφορές, το αμερικανικό ναυτικό προχώρησε σε δοκιμή της βόμβας GBU-53 StormBreaker από μαχητικό αεροσκάφος FA-18E / F Super Hornet.

«USAF και USN βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τις δοκιμές του νέου όπλου», αναφέρει πηγή στο Janes, την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαμηνύει ότι ο πύραυλος «θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού».

To GBU-53/B StormBreaker, γνωστότερο ως Small Diameter Bomb II (SDB II), είναι ένα κατευθυνόμενο πυρομαχικό ανεμοπορίας, που καθοδηγείται προς τον στόχο συνδυάζοντας αισθητήρες IIR, ημι-ενεργού laser και χιλιοστομετρικού κύματος ραντάρ με το σύστημα GPS, για ακρίβεια υπό οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές συνθήκες.

Επιπλέον, η GBU-53/B διαθέτει αμφίδρομο datalink που επιτρέπει τη λήψη ενημερώσεων σχετικά με τις συντεταγμένες του στόχου κατά την πτήση. Το βάρος του όπλου είναι 250lb και η μέγιστη εμβέλεια υπερβαίνει τα 70km.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV