Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μαχητές της ρωσικής οργάνωσης Wagner εκπαιδεύουν στρατιώτες στη Λευκορωσία.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζονται μαχητές της Wagner να εκπαιδεύουν Λευκορώσους στρατιώτες σε ένα στρατιωτικό πεδίο κοντά στην πόλη Οσιποβίτσι, περίπου 90 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μινσκ.

«Μαχητές της Wagner δρουν ως εκπαιδευτές σε μια σειρά από στρατιωτικούς τομείς», σύμφωνα με το υπουργείο. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο μεσολάβησε για τον τερματισμό της σύντομης διάρκειας ανταρσίας της μισθοφορικής οργάνωσης στις 23-24 Ιουνίου που έφερε τους μαχητές της μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο σε απόσταση μόλις 200 χλμ από τη Μόσχα.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο ο επικεφαλής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, διέταξε τους άνδρες του να επιστρέψουν στις βάσεις τους και να τερματίσουν την ανταρσία και συμφώνησε να μετεγκατασταθεί στη Λευκορωσία, με αντάλλαγμα η Μόσχα να αποσύρει τις κατηγορίες εις βάρος του για ανταρσία. Ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που αποχώρησε με τις δυνάμεις του από τη ρωσική πόλη Ροστόφ στις 24 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ