Πλησιάζει η «ώρα μηδέν» - LNA: «Επίκειται τουρκική επίθεση - Είμαστε έτοιμοι»!

Τουρκικά πολεμικά σκάφη ανοικτά της Σύρτης!

Πλησιάζει η ώρα της τελικής  αναμέτρησης στην Λιβύη; Αυτό δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις  με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), υπό τις οδηγίες του Στρατάρχη Χάφταρ, να αναφέρει ότι τουρκικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται ανοικτά της Σύρτης, δηλώνοντας πλήρη ετοιμότητα για την τουρκική επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ Αλ Μισμάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι δυνάμεις του είναι προετοιμασμένες για οποιαδήποτε πρόκληση και περιμένουν τις τουρκικές δυνάμεις «από ώρα σε ώρα» στη Σύρτη.

«Περιμένουμε μια τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις του έχουν υψηλό κίνητρο και ακμαίο ηθικό, ειδικά «αφού λάβαμε υποστήριξη από πολλά αραβικά έθνη στον αγώνα μας».

https://twitter.com/ISCResearch/status/1281629222864326664

Μεταξύ των εθνών που υποστηρίζουν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης κατά του καθεστώτος της Τρίπολης  (GNA) και των Τούρκων υποστηρικτών της είναι η γειτονική Αίγυπτος, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στα δυτικά σύνορα της αφρικανικής χώρας, έχοντας δηλώσει πως «η Σύρτη είναι η «κόκκινη» γραμμή, που αν την διαβούν οι δυνάμεις του GNA τότε η αιγυπτιακή στρατιωτική επέμβαση είναι δεδομένη.

Η Τουρκία και το GNA αναμένεται να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση για να καταλάβουν τη Σύρτη και την αεροπορική βάση της αλ-Τζάφρα με εναρκτήριο τρεις περιοχές στα δυτικά, τις οποίες η Τρίπολη χαρακτήρισε εχθές ως «στρατιωτικές ζώνες».

Πρόκειται για τις περιοχές Αλ Βέσκα, Αμπού Γκρέιν και Μπουβαϊράτ – Χάσον, κοντά στη Σύρτη

Σύμφωνα με την «Libya Observer» ο GNA κινητοποιεί τα στρατεύματά της δυτικά της Σύρτης με στόχο τόσο τη Σύρτη όσο και την αεροπορική βάση αλ Τζούφρα.

Ο διοικητής της επιχείρησης Ιμπραήμ Μπιτμάλ είπε ότι περιμένει την εντολή του Σάρατζ να εισέλθει στη Σύρτη.

Στα αιγυπτιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν μετακίνηση του Μιστράλ στα δυτικά

Πληροφορίες, επίσης, από αιγυπτιακές πηγές, όπως σημειώνει το ρωσικό ‘TopCur’ αναφέρουν ότι ένα από τα δύο ελικοπτεροφόρα της χώρας μετακινείται, ήδη, προς τα δυτικά παράλια της χώρας στη Μεσόγειο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV