Μια νέα φρεγάτα κλάσης MEKO A200 από την γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems παρέλαβε το Ναυτικό της Αιγύπτου. 

Η «Al-Qahhar» είναι η δεύτερη φρεγάτα που παραδόθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για τέσσερα πλοία κλάσης MEKO, που υπεγράφη το 2018. Η πρώτη φρεγάτα «Al-Aziz» παραδόθηκε στο αυγυπτιακό ναυτικό τον Οκτώβριο του 2022.

Τα τρία πρώτα πλοία θα κατασκευαστούν από την ThyssenKrupp στη Γερμανία, ενώ το τέταρτο πλοίο θα κατασκευαστεί από τα Ναυπηγεία Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

«Με τη τελετή παράδοσης, προσθέτουμε ένα ακόμη στοιχείο στην άριστη σχέση μεταξύ του Αιγυπτιακού Ναυτικού και της ThyssenKrupp Marine Systems», δήλωσε ο CFO της γερμανικής ThyssenKrupp Marine Systems, Paul Glaser.

«Το πρώτης πλοίο της κλάσης MEKO, το «Al-Aziz», είναι ήδη σε υπηρεσία και έκτοτε έχει αποδείξει τις τεχνικές του ικανότητες και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε. Η πρώτη φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με οκτώ πυραύλους Exocet MM40 Block 3, ένα κύριο πυροβόλο τύπου Vulcano των 127 mm, τέσσερα πυροβόλα των 20 mm, καθώς και το ραντάρ NS-110 4D AESA από την γαλλική εταιρεία Thales.

Η τρίτη φρεγάτα A200 του Αιγυπτιακού Ναυτικού, η «Al-Qadeer», αναμένεται να παραδοθεί αργότερα εντός του έτους.

Η νέα φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, με συνολικό μήκος 121,6 μέτρα, και εκτόπισμα 3.931 τόνων, έχει τη δυνατότητα να πλεύσει για απόσταση 6.800 ναυτικών μιλίων, με μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβων. Τροφοδοτείται από τρεις τουρμπίνες και δύο κινητήρες ντίζελ και μπορεί να μεταφέρει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και δύο ελικόπτερα βάρους 10 τόνων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ