Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Tass, επικαλούμενο πηγές της ναυπηγικής βιομηχανίας, ένα νέο αποβατικό σκάφος της εκσυγχρονισμένης κατηγορίας Project 11711, που ονομάζεται “Vladimir Andreev”, που βρίσκεται υπό ναυπήγηση  στο ε Yantar Baltic Shipbuilding πρόκειται να ενταχθεί στο ρωσικό Ναυτικό το επόμενο έτος.

Το “Vladimir Andreev” βρίσκεται επί του παρόντος στο ναυπηγείο, και αναμένεται να ξεκινήσει, τις θαλάσσιες δοκιμές πριν ενταχθεί  στο ρωσικό Ναυτικό κάπου προς το τέλος του 2024.

Εκτός του “Vladimir Andreev” σε εξέλιξη βρίσκεται και η ναυπήγηση ενός παρόμοιου σκάφους του  “Vasily Trushin”.

Το ρωσικό ναυτικό διαθέτει σήμερα δύο σκάφη της βασικής έκδοσης  Project 11711  τα  “Ivan Gren” και “Petr Morgunov”. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι διαστάσεις των νέων πλοίων που ναυπηγούνται  θα αυξηθούν, με το εκτόπισμα να ανέρχεται στους  7.000-8.000 τόνους. Κάθε πλοίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 13 άρματα μάχης ή έως και 36 οχήματα ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, μαζί με ένα τάγμα Πεζοναυτών.

Το εκτόπισμα των υπαρχόντων project  11711 είναι 5.000 τόνοι, με μήκος 120 μέτρων και πλάτος 16,5 μέτρων. Η ταχύτητά τους φτάνει μέχρι και 18 κόμβους, επανδρωμένο από ένα πλήρωμα 100 ατόμων. Το σκάφος είναι οπλισμένο με δύο συστήματα CIWS  AK-630 των 30 χλστ. Επιπλέον, το κατάστρωμα φιλοξενεί είτε ένα ελικόπτερο Ka-27 έρευνας και διάσωσης είτε ένα ελικόπτερο Ka-29.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ