Με την ευκαιρία της Ημέρας εορτασμού  των ΕΔ η Naval Group έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την τοποθέτηση του κύριου ιστού στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» η οποία είχε πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Στον ιστό PSIM, όπως ονομάζεται,  βάρους περίπου 150 τόνων και ύψους 42 μέτρων, εγκαθίστανται οι 4 σταθερές κεραίες του ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών SEAFIRE 500 που, σύμφωνα με την κατασκευάστρια Thales, επιτρέπουν την παρακολούθηση στόχων σε απόσταση έως και 500 χιλιομέτρων, οι κεραίες του συστήματος IFF (Identification Friend or Foe) που αναγνωρίζουν τα φίλια και τα εχθρικά ίχνη  οι δύο ηλεκτροοπτικοί αισθητήρες PASEO-XLR της Safran για τον περιμετρικό  (360 μοίρες) παθητικό εντοπισμό στόχων σε μεγάλες αποστάσεις, οι κεραίες των συστημάτων C-ESM (Communication Electronic Support Measures) και R-ESM (Radar-ESM), οι κεραίες των συστημάτων επικοινωνίας κ.ά.

Στο κατώτερο επίπεδο του PSIM είναι εγκατεστημένο το ένα από τα δύο κέντρα επεξεργασίας ψηφιακών δεδομένων (data center, το δεύτερο βρίσκεται σε χώρο προς την πρύμνη του πλοίου) που περιλαμβάνει η πρωτοποριακή ψηφιακή αρχιτεκτονική του, χάρη στην οποία η φρεγάτα «Κίμων» χαρακτηρίζεται ως η πρώτη ψηφιακή. Κάτω από τον PSIM βρίσκεται το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης του πλοίου.

Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι μπορεί  το ΠΝ να αναμένει τρία νέα υπερσύγχρονα πλοία ωστόσο η κατάσταση στον Στόλο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πρέπει να αποσυρθούν τουλάχιστον 9 κύριες μονάδες επιφανείας, αλλά δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός πως και πότε αυτές οι αποσύρσεις σκαφών θα αναπληρωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ