Το Ιράν μετασκευάζει εμπορικό πλοίο σε πλοίο μεταφοράς και εκτόξευσης drone

Η ιρανική μετασκευή παλαιότερου πλοίου, του Shahid Mahdavi του ναυτικού της Φρουράς της Επανάστασης του Ιράν (Iranian Revolutionary Guard Corps Navy) που από εμπορικό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μετατρέπεται σε “αεροπλανοφόρο” drone, στο ναυπηγείο Iran Shipbuilding & Offshore Industries Complex, στο Bandar Abbas δείχνει τι μπορεί να πετύχει μια χώρα που πιστεύει στις δυνάμεις της έστω ακόμα και αν το αποτέλεσμα αισθητικά μπορεί να ξενίζει.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Ιράν έχει αναπτύξει διάφορους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Shahed 136, το οποίο είναι υπεύθυνο για μια σειρά επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι η δεύτερη και πιο ολοκληρωμένη μετατροπή μετά την αρχική προσπάθεια που είχε μετατρέψει ένα εμπορικό πλοίο σε πολλαπλού ρόλου με εκτοξευτήρες πυραύλων, drone και ελικοπτέρων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV