ΠΝ: Νωρίτερα η κοπή μετάλλου για την δεύτερη ελληνική FDI

To φθινόπωρο η καθέλκυση της πρώτης γαλλικής

Την κοπή μετάλλου τρεις μήνες νωρίτερα από την σύμβαση για την τρίτη κατά σειρά φρεγάτα FDI (και δεύτερη ελληνική) έκανε γνωστό  η Naval Group.

Όπως ανέφερε η εταιρεία αυτή έγινε στις 13 του περασμένου Ιουλίου αντί της 31ης Οκτωβρίου  όπως προέβλεπε η σύμβαση. Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη ελληνική FDI μπορεί να παραδοθεί ακρίτα νωρίτερα μέσα στο 2025, (όπως και η πρώτη) από την συμβατική υποχρέωση της εταιρείας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό η πρώτη φρεγάτα FDI (γαλλική) FS Amiral Ronarc’h αναμένεται να καθελκυστεί το ερχόμενο Φθινόπορο και να ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοπή μετάλλου για τις FDI γίνεται με την μέθοδο κοπής μετάλλου με πλάσμα.

Η κοπή με πλάσμα είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την κοπή χάλυβα και άλλων μετάλλων, και μερικές φορές άλλων υλικών με πλάσμα.

Σε αυτή τη διαδικασία ένα αδρανές αέριο (σε ορισμένες περιπτώσεις πεπιεσμένος αέρας) εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα από ένα ακροφύσιο.

Ταυτόχρονα μέσω  του αερίου δημιουργείται ένα ηλεκτρικό τόξο ανάμεσα σε ένα ηλεκτρόδιο που βρίσκεται μέσα στο ακροφύσιο και την επιφάνεια που πρόκειται να κοπεί.

Αυτό το τόξο μετατρέπει ένα μέρος του αερίου σε πλάσμα. Το πλάσμα είναι αρκετά θερμό, ώστε να λιώσει το μέταλλο στο σημείο στο οποίο έρχεται σε επαφή.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV