Το Αμερικανικό Ναυτικό απέσυρε το καταδρομικό «Vella Gulf» κλάσης «Ticonderoga»

Μετά την απόσυρση του το πλοία θα μεταπέσει σε κατάσταση LSA (Logistical Support Asset).

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι την περασμένη Πέμπτη 4 Αυγούστου απέσυρε το πρώτο από τα πέντε καταδρομικά κλάσης «Ticonderoga» που θα αποσύρει το 2022.

Πρόκειται για το «Vella Gulf» (CG-72), το οποίο αποσύρθηκε μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας.

Μετά την απόσυρση του το πλοία θα μεταπέσει σε κατάσταση LSA (Logistical Support Asset).

Το αρχικό αίτημα του Αμερικανικού Ναυτικό ήταν η απόσυρση επτά «Ticonderoga» το 2022, αλλά τελικά το αίτημα εγκρίθηκε για πέντε πλοία.

Τα πλοία που αναμένεται να αποσυρθούν είναι το CG-72 «Vella Gulf» (σε υπηρεσία από το Σεπτέμβριο του 1993), CG-61 «Monterey» (σε υπηρεσία από τον Ιούνιο του 1990), CG-57 «Lake Champlain» (σε υπηρεσία από τον Αύγουστο του 1988), CG-66 «Hué City» (σε υπηρεσία από το Σεπτέμβριο του 1991), CG-68 «Anzio» (σε υπηρεσία από το Μάιο του 1992), CG-73 «Port Royal» (σε υπηρεσία από τον Ιούλιο του 1994) και CG-56 «San Jacinto» (σε υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 1988).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV