Αμερικανικό Ναυτικό: «Έπεσαν» υπογραφές για τη σχεδίαση των μελλοντικών αντιτορπιλικών DDG(X)

Συμβάσεις με τα ναυπηγεία Bath Iron Works και Ingalls Shipbuilding

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβάσεις, με τα ναυπηγεία Bath Iron Works και Ingalls Shipbuilding, με αντικείμενο την προκαταρκτική σχεδίαση του μελλοντικού αντιτορπιλικού DDG(X).

Είχε προηγηθεί, το Φεβρουάριο του 2022, η υπογραφή σύμβασης με την Gibbs & Cox για την υποστήριξη της σχεδίασης του DDG(X). Η αξία των συμβολαίων δεν ανακοινώθηκε, αλλά τα δύο ναυπηγεία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους μέχρι τον Ιούλιο του 2023 με δικαίωμα επέκτασης των συμβάσεων μέχρι τον Ιούλιο του 2028, σε περίπτωση που το αμερικανικό Ναυτικό αλλάξει τις απαιτήσεις του και απαιτηθεί εκ νέου σχεδιασμός.

Τα αντιτορπιλικά νέας γενιάς DDG(X) θα είναι συνέχεια των αντιτορπιλικών κλάσης «Arleigh Burke» της έκδοσης Flight III. Τα DDG(X) θα έχουν αυξημένο αριθμό βλημάτων μεγαλύτερου βεληνεκούς (αντιαεροπορικά, κατά πλοίων και κατά στόχων εδάφους, υπερηχητικά βλήματα), περισσότερους και ικανότερους αισθητήρες, όπλα λέιζερ, αυξημένο ποσοστό επιβίωσης, αυξημένη αποτελεσματικότητα και μειωμένο κόστος χρήσης.

Τα πλοία θα ενσωματώνουν το ολοκληρωμένο σύστημα ενέργειας (IPS : Integrated Power System) η χρήση του οποίου σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση της ενέργειας και μειωμένο αποτύπωμα στο κόστος υποστήριξης του πλοίου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV