Ένα αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού κλάσης Arleigh Burke βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο. Το σκάφος πιθανότατα προέρχεται από την δύναμη του Ναυτικού των ΗΠΑ η οποία συμμετέχει στην άσκηση “Neptune Strike ’22” που πραγματοποίησε στην Αδριατική.

Πρόκειται για το αντιτορπιλικό DDG-96  USS Bainbridge  το οποίο όπως σημειώνεται ενδέχεται να παρακολουθεί στολίσκο ρωσικών αποβατικών σκαφών τα οποία απέπλευσαν πρόσφατα από την Ταρτούς με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του 6ου Στόλου, υπάρχει κινητοποίηση τριών αεροπλανοφόρων και των ομάδων μάχης τους στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Πρόκειται για ναυτικές δυνάμεις από Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ που ενώθηκαν για μεγάλη ναυτική άσκηση-πρόβα μετωπικής σύγκρουσης με την Ρωσία σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (HSTCSG) με την ομάδα μάχης του ενώθηκε με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle’s (R 91) την Ομάδα Μάχης 473 και το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour (C-550) και την ομάδα μάχης του.

Το ιταλικό 30.000 τόνων εκτοπίσματος αεροπλανοφόρο φιλοξενεί F-35B.

Να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί περιμένουν την έλευση ακόμη ενός αεροπλανοφόρου. Η Βρετανία θα στείλει με την σειρά της το αεροπλανοφόρο κλάσης Queen Elizabeth, HMS Prince of Wales.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ