Η Νότια Κορέα αναπτύσσει το ναυτικό ελικόπτερο MAH Marineon

Ο νοτιοκορεατικός οργανισμός αμυντικών εξοπλισμών DAPA (Defense Acquisition Program Administration) ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει $ 380 εκατομμύρια για την ανάπτυξη του ναυτικού ελικοπτέρου MAH Marineon (Marine Assault Helicopter), το διάστημα 2022-2026.

Η ανάπτυξη του ελικοπτέρου θα γίνει από την KAI (Korea Aerospace Industries). Το MAH Marineon είναι έκδοση του KUH-1 Surion και προορίζεται για τους Πεζοναύτες.

Θα είναι ένοπλο, αλλά θα μπορεί να εκτελεί και αποστολές μεταφορών φορτίου και προσωπικού.

Ο οπλισμός του θα αποτελείται από βλήματα αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς (για αυτοπροστασία), αντιαρματικά βλήματα, κατευθυνόμενες ρουκέτες των 70 χιλιοστών και πολυβόλο των 20 χιλιοστών.

Το KUH-1 και το MAH Marineon θα μοιράζονται κοινά συστήματα σε ποσοστό 96%. Επικουρικά όμως το MAH Marineon θα ενσωματώνει εφεδρική δεξαμενή καυσίμου, σύστημα επίπλευσης και επιπλέον συστήματα επικοινωνιών.

Αρχικά η Νότιος Κορέα εξέτασε την απόκτηση ελικοπτέρων AH-1Z Viper ή AH-64E Apache Guardian, αλλά τελικά αποφασίστηκε η ανάπτυξη εγχώριας σχεδίασης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV