Καθελκύστηκε η πρώτη κορβέτα Gowind για τα ΗΑΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας Naval Group, καθελκύστηκε η πρώτη κορβέτα τύπου Gowind για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΑΕ, παρουσία του Διοικητή των ναυτικών δυνάμεων, Σεΐχη Saeed bin Hamdan Al-Nahyan, στο ναυπηγείο Lorient.

Πρόκειται για μια στιγμή «ορόσημο» στην στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας αξίας 750 εκατομμυρίων ευρώ (ή 850 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) που υπεγράφη  τον Ιούνιο του 2019 και αφορά την αγορά δύο κορβετών τύπου Gowind 2500, με προαιρετικό δικαίωμα προμήθειας ακόμα δύο.

Η κορβέτα που καθελκύστηκε, ονομάζεται «Bani Yas», ενώ η δεύτερη κορβέτα είναι ήδη υπό κατασκευή και θα καθελκυστεί μέσα στο 2022.

Οι κορβέτες τύπου Gowind 2500 που θα αποκτήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν μπει στο «στόχαστρο» και της Ελλάδας, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την συμφωνία προμήθειας των ψηφιακών φρεγατών Belharra.

Τα πλοία αυτά θα έχουν πλήρες εκτόπισμα 2.700 τόνων και θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS της Naval Group, πυραύλους επιφανείας – επιφανείας (αντιπλοϊκούς) τύπου Exocet και πυραύλους επιφανείας – αέρος τύπου Evolved Seasparrow της Raytheon.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV