Αιγυπτιακές ΜΕΚΟ Α200 με ραντάρ NS-110 βλήματα MICA NG & αντιπλοϊκά βλήματα MM-40 Exocet

Στην έκθεση αμυντικού υλκού «EDEX 2021» που λαμβάνει χώρα στο Κάιρο της Αιγύπτου παρουσιάστηκε η διαμόρφωση των Αιγυπτιακών φρεγατών που χαρακτηρίζονται ως γενικών καθηκόντων.

Xθες τα ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη των ναυπηγικών εργασιών για την πρώτη φρεγάτα που θα ναυπηγηθεί στην Αίγυπτο.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί ο οπλισμός των γερμανικών φρεγατών ΜΕΚΟ Α200 που αποτελείται από τον μεγάλο αριθμό κατευθυνομένων βλημάτων κατά πλοίων επιφανείας (συνολικώς 16 Exocet Block IIIC), τα σύγχρονης σχεδίασης και φιλοσοφίας βλήματα μέσης ακτίνας MICA NG (32 στον αριθμό), πυροβόλο των 127 χιλιοστών Oto Melara με πυρομαχικά Vulcano της ιταλικής Leonardo αμφότερα, τορπίλες MU90 για τη διεξαγωγή ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων καθώς και τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Το ραντάρ της ΜΕΚΟ Α200 είναι το περιστρεφόμενο ραντάρ 3D NS-110 (έκδοση του NS-100) της εταιρείας Thales καθώς και συρόμενο σόναρ. Επίσης, στο πλοίο υπάρχει πλήρης σουίτα ESM και ECM συστημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV