Τρεις νέες κορβέτες με βλήματα cruise Kalibr για το ρωσικό Ναυτικό

Το ρωσικό Ναυτικό πρόκειται να παραλάβει τουλάχιστον τρεις κορβέτες κλάσης Karakurt το 2021 και το 2022, σύμφωνα με το «TASS».

Μέχρι το τέλος του 2021 προγραμματίζεται η παράδοση δύο πλοίων (Tsiklon και Burya), ενώ το 2022 θα ακολουθήσει το τρίτο πλοίο (Askold).

Δύο από τις κορβέτες ναυπηγούνται στο Κέρτς της Κριμαίας, ενώ μία στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πετρούπολης. Σήμερα βρίσκονται σε υπηρεσία τρία πλοία της κλάσης, με τον Στόλο της Βαλτικής, και στόχος είναι η κατασκευή συνολικά 18 πλοίων, τα οποία θα κατανεμηθούν ανάμεσα στους Στόλους του Ειρηνικού, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Οι κορβέτες κλάσης Karakurt έχουν εκτόπισμα περίπου 800 τόνους. Αναπτύσσουν ταχύτητα 30+ κόμβους και έχουν αυτονομία αποστολής 15 ημέρες.

Φυσικά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η μεταφορά των βλημάτων cruise  Kalibr-NK (SS-N-27 Sizzler) ενώ διαθέτουν βελτιωμένο πυροβόλο AK-176MA των 76,2χλστ. .

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV