Η Ιαπωνία καθέλκυσε πετρελαιοφόρο πλοίο για το ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Ναυτικό

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι καθελκύστηκε το πρώτο από τα δύο πετρελαιοφόρα πλοία που θα αποκτήσει, στο πλαίσιο σχετικού συμβολαίου του 2020.

Τα πλοία, τα οποία ναυπηγούνται με εμπορικές προδιαγραφές για να συμπιεστεί το κόστος, θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά καυσίμων σε βάσεις πρώτης γραμμής στην Οκινάουα και τα Νησιά Νανσέι ή για την τροφοδοσία αγκυροβολημένων πλοίων του  ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Ναυτικού. Τα νέα πλοία ενσωματώνουν σταθμούς τροφοδοσίας.

Επί του παρόντος, το ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Ναυτικό βασίζεται σε ιδιωτικά εμπορικά πλοία για τη μεταφορά καυσίμων σε αυτές τις περιοχές, αλλά σε περίπτωση πολέμου, θα μπορούσαν οι εργολάβοι να αρνηθούν τη μεταφορά καυσίμου. Έτσι αποφασίστηκε ότι το Ιαπωνικό Ναυτικό πρέπει να αποκτήσει ίδια ικανότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV