Μυστήριο με υποβρύχιο του USN: Επιστρέφει στη βάση του μετά από σύγκρουση με άγνωστο αντικείμενο

Μυστήριο καλύπτει συμβάν το οποίο αποκάλυψε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο, στο οποίο αναφέρεται ότι ένα πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο στον δυτικό Ειρηνικό.

Πρόκειται για το υποβρύχιο USS Connecticut (SSN-22) κλάσης Seawolf το οποίο ενώ έπλεε σε κατάδυση συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο στις 2 Οκτωβρίου.

Το υποβρύχιο επιστρέφει τώρα πίσω στη βάση του 7ου Στόλου, όπως ανακοίνωσε εκ5ρπόσωπος του αμερικανικού Ναυτικού.

Το αμερικανικό Ναυτικό αναφέρει μεν πως το USS Connecticut δεν συγκρούστηκε με άλλο υποβρύχιο, δεν αναφέρει όμως τι ήταν  τελικά το αντικείμενο από  το  οποίο προήλθε η σύγκρουση.

«Το υποβρύχιο κλάσης Seawolf USS Connecticut (SSN-22) συγκρούστηκε με ένα άγνωστο αντικείμενο ενώ έπλεε σε κατάδυση το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου ενώ περιπολούσε σε διεθνή ύδατα στην περιοχή του ινδικού-ειρηνικού. Η ασφάλεια του πληρώματος  αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Ναυτικό. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στο σκάφος», ανέφερε ο πλοίαρχος Bill Clinton.

Το Connecticut είναι ένα από τα τρία υποβρύχια κλάσης Sea Wolf τα οποία σχεδιάστηκαν και ναυπηγήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 80 και ως βασική τους αποστολή είναι το «κυνήγι» των πλέον εξελιγμένων ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV