Μ.Βρετανία: Ενέκρινε τον προϋπολογισμό ναυπήγησης των πέντε φρεγατών Type-26

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έδωσε την έγκριση για τον προϋπολογισμό ναυπήγησης των πέντε φρεγατών Type-26 της δεύτερης παρτίδας.

Συνολικά θα ναυπηγηθούν οκτώ Type-26, εκ των οποίων οι τρείς βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ναυπήγησης. Το πρώτο πλοίο (HMS «Glasgow») άρχισε να ναυπηγείται τον Ιούλιο του 2017 και αναμένεται να παραδοθεί το 2023, ενώ το δεύτερο (HMS «Cardiff») άρχισε να ναυπηγείται τον Αύγουστο του 2019.

Το τρίτο πλοίο (HMS «Belfast») άρχισε να ναυπηγείται στις 29 Ιουνίου. Το συμβόλαιο ναυπήγησης των τριών πρώτων πλοίων ανέρχεται στα £ 3,7 δισεκατομμύρια, ενώ το συνολικό κόστος των οκτώ Type-26, μαζί με την υποστήριξη άγνωστης διάρκειας, τα όπλα (τουλάχιστον ένας φόρτος μάχης), την εκπαίδευση των πληρωμάτων και τις δαπάνες για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών θα ανέλθει στα £ 8 δισεκατομμύρια.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV