Με πυραύλους επάκτιας άμυνας EXOCET MM40 block 3 η MBDA στην DEFEA

Τους πυραύλους επάκτιας άμυνας EXOCET MM40 block 3 παρουσίασε στην έκθεση DEFEA η εταιρεία MBDA τοποθετημένους επί φορτηγού οχήματος 8x8, εφοδιασμένο με τετραπλό εκτοξευτή  πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό σύστημα επάκτιας άμυνας Exocet παρέχει ταχέως μετακινούμενους πυραύλους, τοποθετημένους σε ειδικό όχημα, με δυνατότητες άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής, εξουδετέρωσης παράκτιων απειλών και μονάδων επιφανείας σε στρατηγικές για την Ελλάδα περιοχές.

Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 block 3, το οποίο επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 180 χλμ.

Ο πύραυλος Block 3 δέχεται εντολές καθοδήγησης με την βοήθεια του συστήματος καθοδήγησης GPS, οι οποίες του επιτρέπουν να κτυπήσει θαλάσσιους στόχους από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ο ίδιος πύραυλος, έχει βάρος 780 kg, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 m, ενώ η διάμετρο του είναι 350 mm, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτει πραγματική επιχειρησιακή εμβέλεια μεταξύ 180 και 200 km.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV