Κλάση Yasen-M: Ο καταστροφέας των βυθών - Το ρωσικό υποβρύχιο που φοβούνται οι ΠΗΑ

Το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M (Project 885) αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του υποβρυχίου Yasen (Project 885) και ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική κλάση όπως την αύξηση των κάθετων εκτοξευτών πυραύλων από 8 σε 10 και την μείωση των τορπιλοσωλήνων από 10 σε 8 με αποτέλεσμα την αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς από 40 σε 50 πυραύλους cruise τύπου 3M14K (SS-N-30A).

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ή βρίσκονται υπο ναυπήγηση 9 υποβρύχια Yasen-M (Project 885) τα οποία θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2023. Η κλάση υποβρυχίων Yasen-M (Project 885) σχεδιάστηκε από το μελετητικό γραφείο υποβρυχίων Malakhit Marine Engineering Bureau και είναι εξοπλισμένο με πυρηνικό αντιδραστήρα 4ης γενιάς σύγχρονα βλήματα cruise και πρόκειται να αντικαταστήσει τα 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια Antey (Project 949A) κλάσης Oscar.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV