Ρωσία: Εντάχθηκε επισήμως στην υπηρεσία του πολεμικού Ναυτικού το υποβρύχιο «Kazan»

Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι δυναμώνει ακόμη περισσότερο ο στόλος της, καθώς θέτει σε υπηρεσία του πολεμικού Ναυτικού της χώρας, το νέο προηγμένο πυρηνικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς με την ονομασία «Kazan».

Η τελετή ένταξης του πυρηνικού υποβρυχίου έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου, παρουσία του Ρώσου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ενώ από χθες εντάσσεται κανονικά στην επιχειρησιακή λειτουργία του στόλου υποβρυχίων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυρηνικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς «Kazan» είναι εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Kalibr και Oniks, ενώ ακόμα έχει την δυνατότητα να φέρει και υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Zircon και μαζί με ταυπόλοιποα υποβρύχια της ίδια κατηγορίας, αναμένεται να αντικαταστήσουν τα παλαιά, σοβιετικής εποχής υποβρύχια που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο ρωσικό ναυτικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κρατικές δοκιμές για το νέο αυτό υποβρύχιο, ολοκληρώθηκαν μετά και την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Oniks στη Λευκή Θάλασσα τον Δεκέμβριο του 2020.  Στη συνέχεια, το πλήρωμα του υποβρυχίου πραγματοποίησε κάποιες τελικές δοκιμές, ενώ ακόμα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, αυτή τη φορά ενός Kalibr, που έπληξε αποτελεσματικά στόχο, σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων.

Έχοντας ολοκληρώσει τις παραπάνω ασκήσει και δοκιμές, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου το «Kazan» να πλεύσει στις θάλασσες, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο τις υποβρυχιακές αλλά και γενικότερα τις ναυτικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV