Νότια Κορέα: Καθελκύστηκε η 5η φρεγάτα κλάσης Daegu

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) καθέλκυσε την πέμπτη, από τις οκτώ συνολικά φρεγάτες κλάσης Daegu (FFX-II) που έχει υπό παραγγελία.

Το μήκους 122,1 μ. σκάφος καθελκύστηκε σε επίσημη τελετή και αναμένεται να ενταχθεί στο ναυτικό της χώρας στα τέλη του 2022. Τα σκάφη της κλάσης Daegu αποτελούν εξέλιξη των φρεγατών της κλάσης Incheon.

Έχουν πλήρες εκτόπισμα 3.650 τόνων. Διαθέτουν έναν ατμοστρόβιλο Rolls-Royce MT30 και δύο κινητήρες DRS της Leonardo που τροφοδοτούνται από γεννήτρια MTU 12 V 4000 diesel, σε διαμόρφωση CODLOG. Μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και είναι οπλισμένα με ένα πυροβόλο των 127 χλστ. MK 45 MOD 4 και ένα εξάκαννο Phalanx των 20 χλστ. της Raytheon, δύο τριπλούς τορπιλοβλητικούς σωλήνες για τορπίλες K745 Blue Shark, οκτώ εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων SSM-700K Haeseong, 16 κάθετους, τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-αέρος Haegung K-SAAM, πυραύλους Haeryong VL-Tactical Land Attack Missiles και σύστημα K-ASROC Red Shark. Από τα σκάφη μπορεί να επιχειρήσει ένα ελικόπτερο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV