ΗΠΑ: MQ-8B Fire Scout συνετρίβη πάνω σε LCS

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου MQ-8B Fire Scout, έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο τύπου Littoral Combat Ship (LCS), του Ναυτικού των ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές. 

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του αμερικανικού Ναυτικού, την περασμένη Δευτέρα 26 Απριλίου, το drone ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει πτήση από το κατάστρωμα του LCS «Charleston», ωστόσο μετά την απογείωσή του, αντιμετώπισε λειτουργικό πρόβλημα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί στο πλαϊνό μέρος του πολεμικού πλοίου και στη συνέχεια στην επιφάνεια της θάλασσας. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου MQ-8B Fire Scout βυθίστηκε, καθώς οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση και περισυλλογή του.

Σε ό,τι αφορά το ατυχές αυτό περιστατικό, το Ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε ότι αξιολογείται η ζημιά που υπέστη το LCS «Charleston», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα προκάλεσε σημαντικό χτύπημα σε περιοχή πάνω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου, ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Το MQ-8B είναι ένα μη επανδρωμένο αυτόνομο ελικόπτερο που αναπτύχθηκε από τη Northrop Grumman και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, παρατήρησης και συλλογής πληροφοριών του πεδίου επιχειρήσεων, καθώς μπορεί επίσης να υποστηρίζει μέσα αυτό τις αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες φίλιες δυνάμεις, μέσω ακριβούς στοχοθέτησης εχθρικών στόχων και απειλών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV