Νότια Κορέα: Δίνει 372 εκατ.€ για 12 MH-60R - Η Ελλάδα 465 εκατ.€ για επτά

Σημαντικά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την σύμβαση των επτά ελικοπτέρων MH-60R SeaHawk, για το ΠΝ σε δύο παραγγελίες των τεσσάρων και των τριών αντίστοιχα.

Αυτό προκύπτει από τις τιμές που ανακοινώθηκαν για την Νότια Κορέα η οποία αγοράζει 12 ελικόπτερα, δηλαδή πέντε περισσότερα από αυτά της ελληνικής παραγγελίας, με 93 εκατ. ευρώ λιγότερα!

Όπως ανακοινώθηκε το  αμερικανικό Ναυτικό ανέθεσε στην Lockheed Martin Corp.  συμβόλαιο ύψους 447,2 $ (372,94 ευρώ) για την αγορά από τη Νότια Κορέα 12 νέων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R SeaHawk.

Όπως αναφέρεται οι παραδόσεις και των 12 ελικοπτέρων πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2024.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα έχει παραγγείλει επτά (7) ελικόπτερα του ιδίου τύπου έναντι 465 εκατ. ευρώ!

Η αρχική αγορά των τεσσάρων ελικοπτέρων ήταν ύψους 250 εκατ. € ενώ η συμπληρωματική η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ήταν ύψους  215 εκατ. €.

Με άλλα  λόγια η Ελλάδα παίρνει  πέντε (5) ελικόπτερα  λιγότερα από τη Νότια Κορέα δαπανώντας  93 εκατ.€ περισσότερα από αυτά που θα δώσει η ασιατική χώρα!     

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV